BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

3 Nisan 2010 Cumartesi

meret itü'de


istanbuk teknik üniversitesi sinema klübünün düzenlediği kısa film yarışmasında, "meret" ile ikincilik ödülünün sahibi olduk. çok mutlu, sevinçli ve heyecanlıyız. bu başarıların cesareti bize ilerde yapacağımız işler için güç vermekte. ayrıca birincilik ödülünü yine bizden biri ömer sinir aldı. 38 derece isimli filminin kısa bi bölümünü izledim ama o da çok yenilikçi ve farklı. adamın kafası farklı zaten. süpersiniz dostlarim.
ayrıca referansgazetesi.com'da filmimizle ilgili şöyle bir yorum var:

10'u kurmaca, 10'u canlandırma ve 8'i deneysel olmak üzere 28 filmin yarıştığı kısa film kategorisinde dikkat çeken en önemli şey, filmlerin oldukça "politik" bir içeriğe sahip olmasıydı.

Özellikle "kurmaca" dalında yarışan 10 filmden 4'ünün doğrudan cezaevi süreçlerine ilişkin olması dikkat çekici oldu. Deng ve 2932 Diyarbakır Cezaevi'nde 1980 darbesi döneminde yaşananlara "içeriden" ve "dışarıdan" bakış getiren filmlerdi. Bu kategoride ödüle değer bulduğumuz "Meret" ise önemli bir insan hakları ihlali olarak yıllardır gündemde olan "F Tipi" cezaevlerine insancıl ve umutlu bakışıyla öne çıkan bir yapım oldu. Hakan Ömer Zorka'nın yönettiği "Meret", yalnızca içeriğiyle değil kısa film tarzına da sadık kalan bir yapımdı.

mutluyuz mutluyuz mutluyuz.

0 yorum:

Yorum Gönder